Alternatieve ceremonies

Alternatieve Ceremonies

De Huwelijksstaf

De huwelijksstaf is een mooie aanvulling op uw ceremonie en is een alternatief ritueel voor de zandceremonie of de eenheidskaarsen.
Het is een mooie manier om vast te houden aan alles wat nu van belang is en voor uw toekomst samen.
Het gaat over de liefde die twee mensen delen en de wens om het kostbare geschenk dat zij voor elkaar zijn nooit los te laten.

Tijdens de ceremonie houdt het echtpaar elk hun kant van de staf vast wanneer zij hun belofte naar elkaar uitspreken. De huwelijksakte of belofte kan nadien opgeborgen worden in de staf, die dan voor het koppel dient als dagelijkse herinnering aan hun geloftes.

 

De Huwelijksstaf
Alternatieve ceremonies - De huwelijksstaf
Alternatieve ceremonies - De huwelijksstaf
Alternatieve ceremonies - De zandceremonie
Alternatieve ceremonies - De zandceremonie
Alternatieve ceremonies - De zandceremonie

De Zandceremonie

Als het gaat om bruiloften zijn bepaalde rituelen de moeite waard te verkennen en vooral wanneer ze persoonlijk zijn met een sentimentele twist. Dat is precies wat de hedendaagse zandceremonie doet voor het concept van een ceremonie. Van iets eenvoudigs als een selectie gekleurd zand, naar een modern sculptuur dat fungeert als een perfecte herinnering lang na de grote "Ik wil". Daarom ook dat zandceremonies geregeerd en populair zijn bij bruidsparen over de hele wereld.

De ceremonie is zo eenvoudig als romantisch. Tijdens de ceremonie legt het bruidspaar beurtelings een belofte af, bij elke belofte gieten ze iedere een beetje van het gekleurd  zand in hun vaas. Wanneer het effectieve Ja-woord wordt gegeven worden de laatste beetjes zand er ingegoten. Met een prachtig resultaat...

De Eenheidskaarsen

De ceremonie met de eenheidskaarsen geven een sterke familiale waarden mee en is dan ook een mooi alternatief op de klassieke ceremonies. De eenheid van de families en het koppel staan dan ook centraal in deze ceremonie vol symboliek.

In een eerste fase lichte de moeders van het bruidspaar de kleinere familiekaarsen, dit moment in de ceremonie geeft de familiale eenheid en afstamming mooi weer. Na het afleggen van de gelofte licht het bruidspaar samen hun grote eenheidskaars aan met de familiekaarsen. Wat mooi weer geeft dat zij klaar zijn om hun eigen eenheid en familie te stichten, dat hun verhaal samen start.

Alternatieve ceremonies - Eenheidskaarsen
Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , , , .