Vakantie huwelijksaanzoek

Vakantie, de ideale moment voor een huwelijksaanzoek.

Na Kerstmis is op vakantie de ander meest populaire moment voor een huwelijksaanzoek. De zon die ondergaat en zijn goudgele stralen werpt op een hagelwit verlaten strand. Ja, wat moet een mens nog meer hebben om spontaan op één knie te vallen voor zijn droompartner? Wel, deze tips!

Tip 1. Wees voorbereid

Het is meer dan een ring gaan kiezen bij de dichtstbijzijnde juwelier. Je moet je echt voorbereiden. Je wilt toch niet staan stotteren en klungelen wanneer het zover is. Nu hoe doe je dat?
Denk eerst na over “waarom”. Als je weet waarom je deze man of vrouw ten huwelijk wilt vragen en best iets uitgebreider dan “ik zie die graag”. Dan ben je al een hele stap vooruit. Als je de vraag waarom goed hebt kunnen motiveren, dan weet je perfect wat te zeggen. Je huwelijksaanzoek zal gefundeerd overkomen en je partner zal ontroerd zijn door je goed voorbereidde statement.
Na de waarom vraag, denk je best eens na wat je partner romantisch vindt. Ziet hij of zij graag bloemen of is het toch kaarslicht dat de truc doet? Gebruik dat, zo kan je de ideale omgeving creëren.
Vakantie huwelijksaanzoek
Vakantie huwelijksanazoek

Tip 2. Zoek medeplichtigen

Alleen krijg je dat ideale huwelijksaanzoek niet voor elkaar, daarom zoek je een medeplichtige. Best dat je op het thuisfront ook iemand inschakelt. Mama’s zijn meestal de beste 😉 Zij kan je helpen met je kleren te kiezen en eventueel met de ring. Enkele gulden tips en liefst van al, het verhaal van hoe je vader haar ten huwelijk heeft gevraagd. Dan ben je er helemaal klaar voor.
Verder, schakel je reisagent in. Bij de meeste reizen heb je in de eerste dagen een afspraak met je reisbegeleider. Neem hem of haar even apart en vertel je plan. Zij kan misschien mensen van het hotel mee inschakelen om je te helpen met de organisatie. Zij zijn dan ook geknipt om achter de schermen jou te helpen met je snode plannetje. Heel misschien krijg je zo nog wat extra. Misschien een etentje à la carte in je resort of een felicitatie op de kamer.

Tip 3. Blijf rustig

Dat de zenuwen gieren op zo een moment is volledig te begrijpen. Klamme handjes, stotteren en een black-out tot gevolg. Daarom is het af te raden om een tekst in te studeren. Eens een paar keer oefenen voor de spiegel is wel een gouden raad, maar laat het vooral uit je hart komen. Ben je echt heel zenuwachtig probeer dan zeker een extra glaasje wijn of een biertje te vermijden. Echt, alcohol verprutst alles!
Vakantie huwelijksaanzoek

Tip 4. Het antwoord is JA!

Joepie! Hij of zij heeft JA gezegd. Liefst van alles zou je het van de daken willen schreeuwen. Toch raad ik je aan: hou je in! Verwittig eerst je medeplichtige op het thuisfront. Hij of zij heeft je geholpen bij het voorbereiden en mag dan ook de eer krijgen, om als eerst te worden verwittigd van je verloving. In tweede instantie de evidente mensen. Iedereen waarvan je denkt “nee, die moeten dat niet via de sociale media vernemen”. Je ouders, broers of zussen en je beste vriend zullen je seintje zeker appreciëren. Hebben jullie al de belangrijkste mensen verwittigd en hebben jullie zelf kunnen genieten van het geweldige gevoel dat bij zo’n huwelijksaanzoek hoort? Dan is het de moment om het op sociale media aan te kondigen. De felicitaties zullen dan binnenstromen en de eerste dagen zullen jullie overspoeld worden door berichtjes.
Als jullie klaar zijn om te beginnen plannen, vergeet dan niet langs te komen bij jullie favoriete weddingplanner.
Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , , .